28 Aralık 2015 Pazartesi

arpa şehriyeli pirinç pilavı


Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi'nin Malzemeleri

5 su b. Pirinç
2 su b. Ev yapımı tavuk suyu
4 su b. Su
1 adet tavuk bulyon(olmasa da olur. )
2, 5 tatlı k. Tuz
2 yemek k. Tereyağı
yarım su b. Sıvı yağ
1 su b. Arpa şehriye

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi'nin Yapılışı

Tereyağ ile sıvı yağ pilav tenceresine alınır. Arpa şehriye tavaya eklenir rengi kızarana dek kavrulur. Daha sonra yıkanıp süzülmüş pirinçler eklenir biraz kavrulur. Ev yapımı tavuk suları ve isteğe bağlı bir adet tavuk bulyon da eklenip karıştırılır. Pilavın suyu da eklenir. Karıştırılır. Tuzu eklenip tekrar karıştırılır. Kapağı hafif aralık olarak kaynamaya bırakılır. Kaynayınca karıştırılır ve ocağın altı kısılarak 20 dk daha pişirilir. Demlenmeye bırakılır. Daha sonra servis edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder