28 Aralık 2015 Pazartesi
arpa şehriyeli pirinç pilavı
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi'nin Malzemeleri
5 su b. Pirinç
2 su b. Ev yapımı tavuk suyu
4 su b. Su
1 adet tavuk bulyon(olmasa da olur. )
2, 5 tatlı k. Tuz
2 yemek k. Tereyağı
yarım su b. Sıvı yağ
1 su b. Arpa şehriye
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi'nin Yapılışı
Tereyağ ile sıvı yağ pilav tenceresine alınır. Arpa şehriye tavaya eklenir rengi kızarana dek kavrulur. Daha sonra yıkanıp süzülmüş pirinçler eklenir biraz kavrulur. Ev yapımı tavuk suları ve isteğe bağlı bir adet tavuk bulyon da eklenip karıştırılır. Pilavın suyu da eklenir. Karıştırılır. Tuzu eklenip tekrar karıştırılır. Kapağı hafif aralık olarak kaynamaya bırakılır. Kaynayınca karıştırılır ve ocağın altı kısılarak 20 dk daha pişirilir. Demlenmeye bırakılır. Daha sonra servis edilir. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder