16 Aralık 2015 Çarşamba

Mercimekli Sini Mantısı







Yeni bir tarif . Biraz uğraştırıcı ama çok lezzetli :)

'Mercimekli sini mantısı'

Mercimekli Sini Mantısı

Mercimekli Sini Mantısı Tarifi'nin Malzemeleri

3 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar su

iç harcı:
1 büyük soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı haşlanmış mercimek
tuz
kırmızı pul biber

yoğurtlu sos:
3 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak

üzerine:
2-3 yemek kaşığı tereyağı
kırmızı acı pul biber

Mercimekli Sini Mantısı Tarifi'nin Yapılışı

Hamuru için unu geniş bir yoğurma kabına alalım. Tuzu ilave edip ve azar azar su ekleyerek yoğurmaya başlayalım
Hamur sertleşmeye başlayınca su eklemeyi bırakalım. üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirelim.
İç harcını hazırlamak için yemeklik doğradığınız soğanı tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavuralım. Haşlanmış mercimekleri ekleyip tuz ve baharatlarla tatlandıralım. 5-6 dakika daha pişirip ocaktan alalım.
Dinlenen hamuru tepsimizin boyutlarında açıp ve küçük kareler keselim. Karelerin ortasına mercimekli iç harcından koyup hamurları karşılıklı iki kenarından birleştirerek kapatalım.
Fırın tepsimizi(tepsinin kenarlarını da)tereyağı ile yağlayıp mantıları tepsiye açık kısımları yukarıda kalacak şekilde yerleştirelim.
önceden ısıtılmış 180 derece fırında mantılar kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkarttığınız mantıların üzerine mercimekleri haşladığınız sudan (veya varsa tavuk suyu)döküp mantılar suyu çekene kadar bekletelim.
Yoğurtlu Sosu için hafif çırptığınız yoğurda ezdiğiniz sarımsakları ekleyip karıştıralım ve mantının üzerine dökelim.
üzeri için tereyağı kırmızı pul biberle birlikte eritelim.
Yoğurdun üzerine gezdirip sıcak servis yapalım.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder