28 Aralık 2015 Pazartesi

Şeftali Reçelli Kakaolu Cevizli Yaş Pasta


Şeftali Reçelli Kakaolu Cevizli Yaş Pasta

Şeftali Reçelli Kakaolu Cevizli Yaş Pasta Tarifi'nin Malzemeleri

1 adet sade pandispanya
1 kutu kakaolu krem şanti(içinde 2 paket var. )
1, 5 su b. Soğuk süt

ıslatmak için: süt

içine ve üzerine: ev yapımı şeftali reçeli

üzerine ayrıca: iri parçalanmış ceviz parçaları

Şeftali Reçelli Kakaolu Cevizli Yaş Pasta Tarifi'nin Yapılışı

Pandispanyanın ilk katı pasta tabağına alınır. Reçelin suyuyla ve sütle ıslatılır.
Krem şanti tarife göre çırpılır buzdolabında 10 dk bekletildikten sonra çıkarılır.
Kremşantinin yarısı pasta kekinin ilk katının üzerine sürülür. üzerine şeftali reçeli taneleri dizilir. Pandispanyanın diğer katı üzerine konur sütle ıslatılır. Kalan krem şantiyle pastanın üzeri ve kenarları kaplanır.
şeftali reçeli taneleri ve ceviz parçaları ile üzeri süslenir.
Buzdolabında 1 gece bekletildikten sonra servis edilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder