13 Aralık 2015 Pazar

Çiğ Börek(patatesli)



ister hafta sonu kahvaltısına ister ikindi çayına. çok lezzetli klasik bir tat. :)

Çiğ Börek(patatesli)

Çiğ Börek(patatesli) Tarifi'nin Malzemeleri

1 su b. ılık su
2 çorba k. Sirke
2 tatlı k. Karbonat
tuz
Yeteri kadar un

Harcı için:
3 adet orta boy haşlanmış patates
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber

Çiğ Börek(patatesli) Tarifi'nin Yapılışı

Böreğin harcını hazırlamak için soğan ve patatesin kabuklarını soyup ayrı kaplara rendeleyin.

Tavaya sıvı yağ alıp kızdırın ve rendelenmiş soğanı ilave edin.

Soğanın rengi değişene kadar kavurun.

Üzerine rendelenmiş patates ve baharatları ekleyin. Orta dereceli ateşte yaklaşık 5 dakika karıştırarak pişirin. Pişen harcı soğuması için kenarda bekletin.

Hamurunu hazırlamak için yoğurma kabına; tüm malzemeleri alın.

Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın.
Her bir bezeyi oklava yardımıyla daire şeklinde açın.

Açtığınız her hamurun ortasına 1 yemek kaşığı patates harç koyun. Yarım ay şeklinde kapatın.

Tüm hamur ve harç bitene kadar aynı işlemi yapın.
Hazırladığınız börekleri bol ve kızgın yağda kızartın. Fazla yağını almak için pişen börekleri havlu kâğıt üzerine çıkarın. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder