2 Aralık 2015 Çarşamba

El Açması Patatesli Nefis Anne Böreği



Anne elinin lezzeti hiçbir şeye değişmez.  :) Allah'ım onları başımızdan eksik etmesin. Amin.

El Açması Patatesli Nefis Anne Böreği

El Açması Patatesli Nefis Anne Böreği Tarifi'nin Malzemeleri

2 yumurta(1 sarısı ayrılır. )
yarım litre süt
2 paket kabartma tozu
3 çorba k. Sirke
100 gr. Tereyağı
aldığı kadar un
içine sürmek için:
tereyağı veya sıvı yağ

iç harcı:
patates
salça
maydanoz
soğan
tuz
baharat
sıvı yağ

üzerine : yumurta sarısı

El Açması Patatesli Nefis Anne Böreği Tarifi'nin Yapılışı

Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Soğanı doğrayıp tavada sıvı yağ ile kavurun salçayı da ekleyin. Daha sonra rendelenmiş patatesleri de ekleyip kavurun. Tuz ve baharatlarını da ekleyip karıştırın ocaktan alın ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.
Hamur için tüm malzemeleri derin bir kaba alıp güzelce yoğurun ve 15 dk dinlensin.
Hamuru 10 bezeye bölün.
5 beze altına 5 beze üstüne olsun.
Her bir bezeyi açıp arasına sıvı yağ ya da tereyağı sürüp diğer bezeyi de üstüne koyup 5 bezeyi böyle üst üste koyup açın.
Fırın tepsisini yağlayıp açtığınız alt katı tepsiye yayın.
Patatesli harcı üzerine yayın.
Diğer 5 bezeyi de aynı şekilde açıp üzerine kapatın.
üzerine yumurta sarısı sürüp fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder