3 Şubat 2015 Salı

Erzincan Tulum Peynirli Sıkma/yöresel




Erzincan Tulum Peynirli Sıkma/yöresel
Erzincan Tulum Peynirli Sıkma/yöresel Tarifi'nin Malzemeleri

2 su b. ılık su
2 tatlı k. Tuz
1 pk. İnstant kuru maya
aldığı kadar un(yumuşak bir hamur olacak. )

içine:
Tereyağı
erzincan tulum peyniri
isteğe göre domates, biber, yeşillik(maydanoz vs. )

Erzincan Tulum Peynirli Sıkma/yöresel Tarifi'nin Yapılışı

Unun birazını karıştırma kabına koyun ortasını açıp suyu, tuzu, mayayı koyun ve yoğurmaya başlayın, daha sonra biraz daha un ilave edin ve yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 30 dk kadar mayalandırın.
Mayalanan hamurdan parçalar koparıp un serpilmiş tezgahta yanmaz teflon tavanızın boyutunda açın ve tavada arkalı önlü pişirin. çok fazla pişirmeyin ki kuru olmasın ve aynı işlemi hamur bitene dek tekrarlayın. Pişen sıkma ekmeklerinizi üst üste koyup üzerine temiz bir bez örtün ki kurumasın.
Servis yapacağınız zaman isterseniz arasına tereyağı sürüp erzincan tulum peyniri veya beyaz peynir parçaları koyup dürüm yapar gibi sarıp servis edebilirsiniz. Yanında domates, biber ve yeşilliklerle de ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder