28 Şubat 2015 Cumartesi

Pırasalı Patatesli Peynirli Kol Böreği




Pırasalı Patatesli Peynirli Kol Böreği
Pırasalı Patatesli Peynirli Kol Böreği Tarifi'nin Malzemeleri

Yarım pk. Baklavalık/böreklik yufka
tereyağı, süt, yumurta karışımı
6-7 pırasa
3 adet patates
tuz, baharatlar
1 kase lor peyniri

üzerine:
tereyağı, süt, yumurta karışımı
haşhaş

Pırasalı Patatesli Peynirli Kol Böreği Tarifi'nin Yapılışı

Pırasaları doğrayın ve yıkayın süzüp derin bir tencerede sıvı yağ ile biraz pişirin. İçine patatesleri de rendeleyin. Tuzunu ve baharatlarını da ekleyip 1-2 dk. Daha pişirip ocaktan alın ve içine lor peyniri ilave edip karıştırın, soğumaya bırakın.
Baklavalık yufkalardan 2 tanesini alıp üzerine tereyağı, süt, yumurta karışımından sürün. Daha sonra bir ucuna lor peynirli pırasalı patatesli karışımdan koyup harcı yayın. Yufkayı rulo sarın rulonun iki ucunu katlayıp kol böreği şekli verin ve yağlanmış tepsiye koyun.
Yufkalar bitene dek tüm yufkalara işlemi tekrarlayın ve en son üzerine tereyağlı sütlü karışımdan sürüp haşhaş serpin. Fırında kızara dek pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder