1 Şubat 2015 Pazar

Tahinli Çikolatalı Fındıklı Kek







çayın yanına çok yakışacak hem faydalı hem lezzetli hem de pratik bir tarif. :)

Tahinli Çikolatalı Fındıklı Kek

Tahinli Çikolatalı Fındıklı Kek Tarifi'nin Malzemeleri

2 yumurta
2, 5 su b. Süt
2 su b. şeker
yarım su b. Sıvı yağ
yarım pk. Kakaolu tahin helvası(ufalanmış)
1 pk. Bitter çikolata(benmari usulü eritilmiş)
2 yemek k. Portakal kabuğu marmeladı( tarif profilimde var. )
2, 5 su b. Un
1 su b. İri parçalara bölünmüş fındık içi
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilin

Tahinli Çikolatalı Fındıklı Kek Tarifi'nin Yapılışı

Yumurtaları şekerle iyice çırpın. Daha sonra sütü, sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Ufalanmış tahin helvasını ve portakal kabuğu marmeladını ekleyin çırpın. Benmari usulü eritilmiş çikolatayı da ekleyin karıştırın. Daha sonra fındıkları, kabartma tozunu, vanilini ekleyin tekrar karıştırın. En son unu da ekleyip tekrar alttan üste doğru kaşıkla karıştırın.
Fırın tepsinizi margarinle yağlayın ve biraz un serpip kek karışımını tepsiye boşaltın.
önceden 5 dk ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek 30 dakika pişirin.
Altının yanmaması için 20 dk sonra fırının alt ızgarasını kapatıp sadece üst kısmını çalıştırın. İçini çekince tamamdır. Kürdanla kontrol edin.
Piştikten sonra fırından çıkarıp ılınmasını bekledikten sonra dilimleyip servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder