19 Şubat 2015 Perşembe

Patlıcan Kavurmalı Sebzeli Pizza



Patlıcan Kavurmalı Sebzeli Pizza
Patlıcan Kavurmalı Sebzeli Pizza Tarifi'nin Malzemeleri

2 su b. Süt
1 pk. Kuru instant maya
1 tatlı k. şeker
1 çorba k. Tuz
1 çorba k. Sirke
1 çay b. Sıvı yağ
aldığı kadar un(çok sert hamur olmasın)
sos:
1 çorba k. Biber salçası
1 çorba k. Domates salçası
1 su b. Su
yarım çay b. Sıvı yağ
tuz, pulbiber, kekik, nane, köri
üzerine:
5-6 adet patlıcan
2-3 biber
sarımsak, tuz
1 kuru soğan
sıvı yağ
baharatlar(isteğe göre pulbiber, kekik vs. )
zeytin, domates,biber
Patlıcan Kavurmalı Sebzeli Pizza Tarifi'nin Yapılışı

Patlıcanları alacalı soyup küp soğrayın tuzlu suda acısını çıkartıp süzün.
Tavaya sıvı yağ koyup önce soğanları, sarımsağı doğrayıp biraz kavurun sonra biberleri doğrayıp kavurmaya devam edin. En son patlıcanları da ekleyip kavurun. Tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamuru güzelce yoğurun. Bırakın biraz mayalansın.
Sos için tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Bu hamur bir kaç tepsi çıkıyor.
Eğer ince pizza istiyorsanız hamur bezesini biraz küçük alın.
Eğer yumuşak kalın pizza isterseniz hamur bezesini büyük alın ve çok ince açmayın.
Hamur bezesini tepsi büyüklüğünde açın.
Tepsiyi yağlayıp hamuru içine yerleştirin. üzerine sosundan sürüp patlıcanlı harçtan , ayıklanmış zeytinlerden , küp doğranmış domateslerden ve doğranmış biberlerden koyun ve iyice harcı yayın.
Fırına verip alt üst kızara dek kontrol ederek pişirin.
Fırından alıp ılıyınca dilimleyerek servis edin. Diğer hamura da aynı işlemi tekrarlayın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder