28 Şubat 2015 Cumartesi

Pınar Labneli Ispanaklı Tepsi Böreği







Pınar Labneli Ispanaklı Tepsi Böreği
Pınar Labneli Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi'nin Malzemeleri

1 pk. Baklavalık/böreklik yufka
tereyağı, süt, yumurta karışımı

iç harcı:
1 pk. Pınar Labne Peyniri
1 bağ ıspanak
2 soğan
tuz, baharatlar
sıvı yağ

üzerine:
tereyağ, süt, yumurta karışımı
haşhaş

Pınar Labneli Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi'nin Yapılışı

Soğanları doğrayıp tavada sıvı yağ ile kavurun üzerine ayıklanıp yıkanmış süzülmüş doğranmış ıspanakları ekleyip pişirin. Tuzunu ve baharatlarını ekleyip ocaktan alın, içine Pınar Labne peynirini ilave edip karıştıtın ve soğumaya bırakın.
Baklavalık yufkalardan 2 tanesini alıp üzerine tereyağı, süt, yumurta karışımından sürün. Daha sonra bir ucuna Pınar Labneli ıspanaklı karışımdan koyup harcı yayın. Yufkayı rulo sarın üzerine tekrar tereyağlı sütlü karışım sürüp tepsiyi yağlayın ve yaptığınız ruloyu tepsinin ortasına koyup gül böreği gibi yuvarlayın. Tepsi dolana dek tüm yufkalara işlemi tekrarlayın ve en son üzerine tereyağlı sütlü karışımdan sürüp haşhaş serpin. Fırında kızara dek pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder