13 Şubat 2015 Cuma

Kısır Yapımı


çayın yanına yakışan bir lezzet: kısır :)

Kısır Yapımı
Kısır Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri

2 su bardağı kısırlık bulgur
3 yemek kaşığı biber salçası
yarım su bardağı sıvı yağ
tuz, pul biber
2 su bardağı sıcak su
Maydanoz
Kıvırcık
Dereotu
Limon
hazırlanışı
Kısır Yapımı Tarifi'nin Yapılışı

Bulguru sıcak su ile ıslatın.
Bulgurun suyu çekmesini bekleyin.
Daha sonra biber salçasını koyup yoğurun.
Kıvırcıkları, maydanozları, dereotunu, tuzu, pul biberi, yağı, limon suyunu ekleyip tüm malzemeyi karıştırarak harmanlayın.
Kıvırcıkla beraber servis edin.
Afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder