19 Şubat 2015 Perşembe

Trileçe






Trileçe bir balkan tatlısı. hem hafif , yedirdikçe yediren hem de lezzetli bir tarif.  ben ilk defa denedim ama sonuç başarılı bulundu. denemeyen kalmasın derim. :)


Trileçe
Trileçe Tarifi'nin Malzemeleri

5 yumurta
10 yemek k. Toz şeker
12 yemek k. Un
1 çay b. Süt
1 çay b. Sıvı yağ
2 pk. Kabartma tozu
2 pk. Vanilin

şerbeti için:
5 su b. Süt
5 yemek k. Toz şeker

üzerine sosu için:
ister karamel sosu
ister böğürtlen reçeli

Trileçe Tarifi'nin Yapılışı

Şerbeti için süt ile şekeri karıştırıp buzdolabına koyun.
Trileçenin keki için yumurtaların beyazı ile sarılarını ayırın. Beyazını şekerle mikserin yüksek devirinde iyice çırpın. ( beyaz köpük olana dek)
daha sonra yumurta sarılarını da ekleyip tekrar çırpın.
Sıvı yağ, sütü de ekleyip az daha çırpıp mikseri bırakın.
Unu, kabartma tozu ve vanilini de ekleyip tahta kaşıkla alttan üste doğru havasını fazla kaçırmadan karıştırın iyice harmanlayın.
Kenarları ve tabanı sıvı yağ ile yağlanmış fırın tepsinize karışımı boşaltıp 180 derece önceden 5 dk ısıtılmış fırında alt-üst kontrol ederek 25-30 dk kadar pişirin.
Fırında alınca ilk sıcaklığı çıksın sonra dilimleyin ve kürdanla her yerine delikler yapın.
Buzdolabına koyduğunuz şerbeti çıkarıp trileçenin üzerine kepçe yardımıyla yavaş yavaş dökün ve iyice çekmesini bekleyin. Hatta şerbeti döktükten sonra trileçeyi tepsiyle beraber buzdolabında 1-2 saat kadar bekletin ki iyice şerbetini çeksin.
Servis yapacağınız zaman üzerine ister hazır karamel sos ister böğürtlen reçeli koyup servis edebilirsiniz. Ben her iki şekilde de yaptım. Fotoğrafları mevcut.
Trileçemiz hazır. Afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder