1 Mart 2014 Cumartesi

acılı ezmeli,salamlı,peynirli poğaça



  • hamuru için:
  • 2 yumurta
  • 1 su b. süt
  • 2 su b. yoğurt
  • yarım su b. sıvı yağ
  • 200 gr. tereyağı
  • 2 çorba k. sirke
  • 1 paket instant kuru maya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 çorba k. toz şeker
  • 2 çorba k. tuz
  • 2 su b. su
  • aldığı kadar un
  • iç harcı: kahvaltılık acılı ezme, salam, köy peyniri
  • üzeri için: yumurta sarısı, çörekotu
tüm hamur malzemeleri ile  yumuşak bir hamur elde edin ve 1-2 saat mayalandırın. hamurdan parçalar koparıp elinizle açın içine acılı ezme sürüp salam ve peynir koyun kapatın. tüm hamura aynı işlemi yapıp yağlanmış tepsiye dizin. üzerine yumurta sarıs sürüp çörekotu serpin. fırında kızarana kadar pişirin. AFİYET OLSUN... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder