22 Mart 2014 Cumartesi

REÇELLİ KURABİYE



REÇELLİ KURABİYE

Kaç Kişilik: 8-10 kişilik Hazırlama: 15dk Pişirme: 25dk

  • 50 GR. MARGARİN
  • 1 YUMURTA
  • 1 ÇAY B. SIVIYAĞ
  • 1 SU B. PUDRA ŞEKERİ
  • 1,5 TATLI K. TARÇIN
  • 1 PK.KABARTMA TOZU
  • ALDIĞI KADAR UN
  • ÜZERİ İÇİN: AYVA REÇELİ YA DHERHANGİ BİR REÇEL
HAMUR MALZEMELERİ İLE YUMUŞAK BİR HAMUR YOĞURUN. HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP ELİNİZLE YUVARLAYIN VE ORTASINA PARMAĞINIZLA BASTIRIP ÇUKUR YAPIN TEPSİYE DİZP PİŞİRN. FIRINDAN ÇIKINCA REÇELİ ÇAY KAŞIĞI İLE ORTALARINA KOYUN. AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder