8 Mart 2014 Cumartesi

SALÇALI BULGUR KÖFTESİ






SALÇALI BULGUR KÖFTESİ

2 SU B. İNCE BULGUR
2 SU B. KAYNAR SU
2 YUMURTA AKI
3 YEMEK K. SIVIYAĞ
TUZ,PULBİBER,KEKİK,TOZ NANE
2 YEMEK K. DOMATES SALÇASI
1 YEMEK K. BİBER SALÇASI
7-8 YEMEK K. UN

SOS İÇİN:
SIVIYAĞ, DOMATES RENDESİ,TEREYAĞI,TUZ, PULBİBER, KEKİK, TOZ NANE, KIYILMIŞ MAYDANOZ

YAPILIŞI: BULGURU BİR KABA KOYUP ÜZERİNE KAYNAR SUYU DÖKÜP KAPAĞINI KAPATIN SUYUNU ÇEKMESİNİ BEKLEYİN. GENİŞÇE BİR KABA YUMURTA AKLARINI,SALÇAYI,YAĞI,UNU,TUZU,PULBİBERİ,KEKİĞİ,NANEYİ VE BULGURU KOYUP GÜZELCE YOĞURUN. ELİNİZE PARÇALAR KOPARIP YUVARLAYIN BUNU YAPARKEN KOLAYLIK OLSUN DİYE BİR KABA SU KOYUP ELİNİZİ BU SUYLA ISLATIN. YUVARLADIĞINIZ BULGUR TOPLARINA SERÇE PARMAĞINIZIN UCUNU SUYA BATIRIP BULGUR TOPUNUN ORTASINA HAFİF BASTIRIN. TÜM MALZEME BİTENE KADAR DEVAM EDİN. TENCEREYE SU KOYUP,TUZ VE ÇOK AZ SIVIYAĞ KOYUP KAYNAMAYA BIRAKIN. AYRI BİR KAPTA MAYDANOZ HARİÇ DİĞER SOS MALZEMLERİNİ KARIŞTIRIN OCAĞA KOYUN KAYNATIN. OCAKTAN ALINCA SOSAMAYDANOZLARI DA İLAVE EDİN. TENCEREDEKİ SU KAYNAYINCA BULGUR TOPLARINI SUYA SALIN. KÖFTELER SUYUN YÜZEYİNE ÇIKINCA PİŞMİŞ DEMEKTİR. KEVGİRLE KÖFTELERİ SERVİS TABAĞINA ALIN. ÜZERİNE SOSU GEZDİRİP SERVİS EDİN. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder