11 Mart 2014 Salı

genoise kek

  • 4 YUMURTA
  • 1 SU B. ŞEKER
  • 20 GR. TEREYAĞI
  • 1 SU B. UN
  • ÜZERİNE: PUDRA ŞEKERİ
içi kaynar su olan bir tencereyi ocağa koyun üzerine de başka bir kap koyup içine yumurtaları kırın ve toz şekerle beraber çırp. kaynamasına izin verme. ocaktn al. mikserle çırparak soğut. içine elenmiş un ve eritilip ılınmış nı da ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. küçük bir tepsiye yağlı kağıt koyup karışımı düzgün bir biçimde yayın. önceden ısıtılmış fırında 15 dk pişirin. bu kek pek kabarmaz. dilimleyip üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. afiyet olsun…

1 yorum: