22 Mart 2014 Cumartesi

ISPANAKLI SALAMLI BÖREK

ISPANAKLI SALAMLI BÖREK

Kaç Kişilik: 8-10 kişilik Hazırlama: 15dk Pişirme: 35dk

5 ADET YUFKA
2 YUMURTA
2 ÇORBA K. YOĞURT
SIVIYAĞ

İÇİ: ISPANAK,SOĞAN,TUZ,KARABİBER,PULBİBER,
SALAM, SIVIYAĞ,MAYDANOZ

ÜZERİNE: YUMURTA SARISI, ÇÖREKOTU

İÇ HARCI İÇİN ISPANAKLARI TAVAYA KOYUN KAVURUN.SALAMI DA DOĞRAYIP KARIŞTIRIN. TUZ, PULBİBER, KARABİBER KOYUP KARIŞTIRIN.OCAKTAN ALINCA MAYDANOZU DA EKLEYİN KARIŞTIRIN SOĞUTUN. YUFKALARI TEZGAHA SERİN ARALARINA YUMURTALI SIVIYAĞLI KARIŞIMDAN SÜRÜP ÜST ÜSTE 5 YUFKAYI KOYUN VE ÜÇGEN PARÇALAR KESİN. SİGARA BÖREĞİ GİBİ ÜST ÜSTE 2 ÜÇGEN PARÇAYI KOYUP İÇİNE YUMURTALI KARIŞIMI SÜRÜN VE İÇ HARÇTAN KOYUP SİGARA BÖREĞİ GİBİ SARIN TEPSİYE DİZİN. ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP ÇÖREKOTU SERPİN, FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİN. AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder