10 Temmuz 2014 Perşembe

fırın makarna





Fırın Makarna

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik Hazırlama: 15dk Pişirme: 50dk

  • 1/2 paket makarna
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1, 5 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • Taze kekik
  • 1 domates
  • Tuz Karabiber
  • Muskat
Tencereye suyu koyup kaynatın. Bu arada bir tavaya 3 yemek kaşığı tereyağı koyup kızdırın. Yağ kızınca unu ekleyip kokusu gidene kadar kavurun. En son 3 su bardağı süt devamlı karıştırarak azar azar ekleyin. Süt yoğunlaşana kadar (ara sıra karıştırarak) kaynatın.
Tuz ve karabiberle tatlandırın. Biraz muskat rendeleyin. Bir yumurta ekleyin. Kaşar peynirinin yarısını ilave edin.
Tenceredeki su kaynayınca tuzu, biraz zeytinyağ ve makarnaları ekleyin. Makarnalar yumuşayana kadar pişirin. Pişince süzüp geniş bir kaseye alın. Beşamel sosu ekleyip karıştırın. Kaşar rendesinin yarısını ve bir yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın.
Tüm karışımı dikdörtgen fırın kabınıza döşeyin. Üzerine kalan kaşar rendesini serpin. En üste halka halka doğranmış domatesleri dizin ve kekiği koyun. Biraz zeytinyağ gezdirin. 175 C de ısıtılmış fırında pişirip sıcak olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder