25 Temmuz 2014 Cuma

Tam Buğday Unlu Bitter Çikolatalı Islak Kek




Tam Buğday Unlu Bitter Çikolatalı Islak Kek

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik Hazırlama: 10dk Pişirme: 10dk

  • 1 yumurta
  • 1-1, 5 su b. Süt
  • 1-1, 5 su b. Tam buğday unu
  • 2-3 yemek k. Fıstık ezmesi(isteğe bağlı)
  • 1 paket benmari usulü eriitilmiş bitter çikolata
  • 1 çay k. Tuzsuz tereyağı
  • 1 tatlı k. Kakao
  • 1 su b. Toz şeker
  • yarım çay b. Sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı k. Karbonat
  • 2 paket vanilin
Yumurtayı şekerle çırpın. Sütü, sıvı yağı ekleyin tekrar çırpın. Fıstık ezmesini ekleyip iyice çırpın. Sonra vanilini, kabartma tozunu, karbonatı, kakaoyu ekleyip tekrar çırpın.
çikolatayı benmari usulü eritip ocağın altını kapatın ve içine 1 çay k. Tereyağını ekleyip karıştırın. En son olarak bu çikolatayı da kek karışımına ekleyip çok hafif karıştırn.
Kek kalbınızı tereyağı ile yağlayın hafif un serpin ve karışımı kalıba dökün. 7-10 dk arası pişirin. Soğuyunca ters çevirip kalıptan çıkarın ve dilimleyerek dondurma eşliğinde servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder