25 Temmuz 2014 Cuma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma



Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Kaç Kişilik: 8-10 kişilik Hazırlama: 30dk Pişirme: 30dk

  • 4-5 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1-1, 5 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 kesme şeker
  • yarım limonun suyu
  • 1 su bardağı kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı kaynamış su
  • yarım kg salamura asma yaprağı(ya da yazdan derindondurucuya attığımız yaprak)
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı kaynamış su
4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp 1 çay bardağı zeytinyağı ile kavuralım.
2 su bardağı pirinçi yıkayıp soğanlara ekleyelim. 1-2 dakika daha kavuralım. Sonra tencereye 1 yemek kaşığı kuru nane, 1, 5 tatlı kaşığı karabiber, 2 kesme şeker, yarım limonun suyu ve 1 su bardağı kıyılmış maydanoz ekleyip karıştıralım. Tencereye 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay bardağı kaynamış suyu ilave edelim. çok kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar demlendirelim. Pirinçler suyu çekince tencerenin altını kapatıp soğutalım.
Diğer tarafta yarım kg salamura asma yaprağını ılık suyla 4-5 kez suyu değiştirerek yıkayalım. Yaprakları iki avucumuz arasında sıkarak sudan çıkartalım. Her bir yaprağı avucumuzun içine alıp ortasına 1 tatlı kaşığı içten koyalım ve yaprağı sigara böreği gibi saralım.
Pişireceğimiz tencerenin dibine bir sıra yaprak serelim. üzerlerine sarmaları dizelim. En sonunda üzerlerine bir sıra daha yaprak kapatıp yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirelim. (ekşi olsun isterseniz yarım limon suyu da ekleyebilirsiniz)
yaprakların üzerine bir tabak kapatalım ve 2 su bardağı kaynamış su ekleyelim. Tencereyi ateşe koyalım. Su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 30 dakika pişirelim. Piştikten sonra sarmalar soğuyunca servis tabağına dizelim.
İsterseniz içiniz artarsa 1 domatesi de doldurup pişirin ve tabağın ortasına domatesi koyup kenarlarına sarmaları dizip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder