17 Temmuz 2014 Perşembe

tepsi kebabı




Tepsi Kebabı

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik Hazırlama: 20dk Pişirme: 40dk

  • 1 kilo kıyma
  • 1 demet maydanoz
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 su b. Su
  • 2 kaşık domates salçası
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 2 sivri biber
  • 2 çarliston biber
  • 1 çay k. Kimyon
  • 1 tatlı k. Pul biber
  • tuz
Soğanı ve maydanozu ince ince kıyın. Sarımsakları ezin. Kıymayı bir kaba alıp üzerine kıyılmış maydanoz, doğranmış soğan, sarımsak, baharat ve tuz ekleyip iyice yoğurun. Karışımı bir fırın kabına ya da tepsiye alıp elinizle iyice bastırarak yayın. Salçayı sulandırıp üzerine dökün. Biberleri ve domates dilimlerini etin üzerine dizin. öncedenısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dk pişirin. Dilimler halinde keserek sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder