18 Temmuz 2014 Cuma

ıspanak kökü salatası



Ispanak Kökü Salatası

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik Hazırlama: 10dk Pişirme: 5dk

  • 1 bağ ıspanak kökü
  • 3 yemek k. Yoğurt
  • yarım limon suyu
  • 3 yemek k. Su
  • tuz
  • pulbiber
  • karabiber
  • 3 yemek k. Sıvı yağ
  • yarım domates
Ispanakların kökünü kaynar tuzlu suda 10 dk haşlayın sonra başka bir kaba soğuk su ve varsa buz koyun ıspanak köklerini bu suyun içine atıp şoklayın ve süzerek peçete konulmuş bir tepsiye yayın. Sonra tek tek ıspanak köklerini bir borcama dizin. Başka bir kap alın yoğurt, sıvı yağ, su, limon suyu, tuz, pulbiber, karabiberi karıştın ve ıspanak köklerinin üzerine dökün. üzerine küçük küçük domates parçaları da koyup servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder