17 Temmuz 2014 Perşembe

sebzeli fırın makarna






Sebzeli Fırın Makarna

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik Hazırlama: 25dk Pişirme: 45dk

  • 1 paket fırın makarna
  • yarım litreden biraz fazla süt
  • 2 tane tavuk budu ya da tavuk göğsü
  • 1 bağ ıspanak
  • 1 havuç
  • 1 su b. Bezelye(haşlanmış)
  • 2 çorba k. Un
  • 2 çorba k. Tereyağ
  • tuz, karabiber, kekik
  • kaşar peyniri rendesi
Makarnayı haşlayıp süzün. Tavuk etlerini doğrayın ve tavaya sıvı yağ koyup kızdırın tavuk etlerini bu tavaya atın. Daha sonra havucu küçük küçük doğrayıp tavaya atın yumuşayana kadar pişirin. En son ıspanağı da doğrayıp yıkayıp süzüp bu tavaya ilave edin. Tuzunu, pulbiberini, karabiberini, kekiğini ekleyip pişirn ve ocaktan alın. İçine önceden haşlanmış bezelyeleri de katıp karıştırın soğumaya bırakın.
Ayrı bir tencereye tereyağını koyup kızdırın sonra unu ekleyip kavurun. Ve sütü ekleyip karıştırarak pişirin. Tuzu, karabiberi ekleyip karıştırın ocaktan alın. Makarnayı büyükçe bir kaba koyun ve sosun yarısından fazlasını makarnaya döküp karıştırın. Sonra sebzeli harcı da ekleyin tekrar karıştırıp bir borcama makarnayı yayıp üzerini düzeltin. üzerine kalan sosu da döküp kaşar peyniri rendesi serpip fırında üzeri kızarana kadar pişirn.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder