5 Temmuz 2014 Cumartesi

muzlu çikolatalı pasta



Muzlı Çikolatalı Pasta

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik Hazırlama: 15dk Pişirme: 5dk

  • 1 paket hazır pandispanya
  • 1, 5 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket pasta kreması
  • 1 paket bitter çikolata
  • Kakao
  • Keki ıslatmak için;
  • 2 tatlı kaşığı kahve
  • 1 kase sıcak su
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • arasına:
  • dilimlenmiş muz, bitter çikolata parçaları
  • Üzeri için;
  • eritilmiş bitter çikolata
Pandispanyanın alt katı pasta tabağına konur. Kahve, şeker ve sıcak su bir kasede karıştırılır. Pasta keki bu suyun yarısı ile ıslatılır. Krema bir kapta süt ile çırpılır. Pasta kekinin üzerine kremanın yarısı yayılır. Üzerine kırılmış bitter çikolata parçaları ve muz dilimleri serpiştirilir. Üzerine diğer pasta keki kapatılır. Kahveli su ile ıslatılır. Kalan krema ile pastanın her tarafı kaplanır. Pastanın üzerine bitter çikolata parçaları ve muz dilimleri serpiştirilir ve bir parça bitter çikolata benmari usulü eritilip pastanın üzerine gezdirilir. Buzdolabında 1-2 saat soğuduktan sonra servis edilir.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder