4 Temmuz 2014 Cuma

incecik hamurlu karışık pizza





İncecik Hamurlu Karışık Pizza

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik Hazırlama: 25dk Pişirme: 35dk

  • Hamur Malzemeleri
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağından biraz fazla zeytin yağı
  • 4, 5 su bardağı un
  • 20 gr. Yaş maya (bir paketin yarısı) Kuru maya kullanacaksanız 1 yemek kaşığı yeterli olur.
  • 1. 5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • üzerine:
  • 1 büyük soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kuru nane veya 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı acı pulbiber (İsteğe bağlı)
  • 1 çay bardağına yakın zeytinyağı
  • küp doğranmış kavrulmuş patlıcan ve soğan karışımı
  • doğranmış salam, domates, biber, zeytin, acı biber turşusu, kaşar peyniri
  • ayrıca sos olarak: salça, sıvı yağ, baharat karışımı
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.
Hamur mayalanırken biberli sosu hazırlayın. Bunun için, soğanı ve biberi rondodan geçirin. Veya küçük küçük doğrayıp zeytinyağıyla biraz soteleyin. (Soğan ve biber kızarmayacak sadece yumuşayacak)
(Ben rondom bozulduğu için tavanın içinde blendırla püre haline getirdim. )
Salça, nane, kimyon, susam, acı pulbiberi de ekleyip biraz daha kavurun.
Mayalanan hamuru 2 ya da 3 parçaya ayırın. 3 tepsi çıkar.
Bir parçayı incecik olacak şekilde tepsi büyüklüğünde açın tepsiye yayın. üzerine ilk önce salçalı sosu dökün sonra kırmızı biberli harcı ve patlıcanlı harcı koyun, güzelce yayın. Sonra salamları, domatesleri, biberleri, zeytinleri ve kaşar peynirini paylaştırın. Fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder