19 Ekim 2014 Pazar
ay çöreği yapımı
Ay Çöreği Yapımı
Ay Çöreği Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri
Yarım litre süt
1 su b. Yoğurtlu su
1 çay b. Sıvı yağ
2 yumurta akı
1 çorba k. üzüm sirkesi
6 yemek k. Toz şeker
1-2 tatlı k. Mahlep
1 paket yaş maya
aldığı kadar un
iç harcı: hazır kakaolu pasta keki
1 çay b. Süt, 1 çay b. Kuru sarı üzüm, 1 su b. Ceviz
2 tatlı k. Vişne ya da kayısı reçeli veya marmeladı(olmasa da olur)
üzerine: yumurta sarısı, istenirse file badem
Ay Çöreği Yapımı Tarifi'nin Yapılışı
Hamur malzemeleriyle güzelce bir hamur yoğuralım ve mayalanmaya bırakalım. İç harcı için pasta kekini bir kaba elimizle ufalayalım. üzerine sütü, üzümü, cevizi, reçeli ekleyip karıştıralım.
Hamurdan parçalar koparıp merdaneyle biraz açalım. İç harcında elimizle alıp rulo yapalım ya da kaşıkla hamurun üzerine koyalım. Hamuru rulo yapıp saralım. Ve ay şekli verelim. Tüm hamur bitene kadar işlemi tekrarlayalım. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürelim. Fırında üzerleri kızarana dek pişirelim.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder