17 Ekim 2014 Cuma

lahmacun/pizza yapımı




çayın yanına çok yakışan bir tarifle geldim. afiyet olsun:)

Lahmacun/pizza Yapımı

1 litre ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
2 çorba kaşığı sirke
1, 5 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı silme toz şeker
1, 5 su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un

İç harcı için;

1 kilo kıyma
5-6 soğan
2 kırmızı kapya biber
5-6 yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Az miktar sıvı yağ
Tuz, karabiber, istenirse az pul biber

Lahmacun/pizza Yapımı Tarifi'nin Yapılışı

Tüm bu hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edin, 1-2 saat mayalansın. 2 katı hamur olur, kabarınca tamamdır. Şimdi tencereye yağı koyun, kıymayı kavurun. Sonra doğranmış soğanları ekleyin ve kavurun. Biberleri de, baharatları da, salçaları ve tuzu da ekleyin, iyice kavurun. Soğumaya bırakın. Mayalanan hamurdan büyükçe parça koparın ve merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın. Tepsiyi yağlayın. Hamuru tepsiye yerleştirin. Kıymalı harçtan üzerine yayın ve fırında kızarana kadar pişirin. Hamur bitene kadar işlemi tekrarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder