19 Ekim 2014 Pazar

tahin helvalı çörek




Tahin Helvalı Çörek
Tahin Helvalı Çörek Tarifi'nin Malzemeleri

Yarım litre süt
1 su b. Yoğurtlu su
1 çay b. Sıvı yağ
2 yumurta akı
1 çorba k. üzüm sirkesi
6 yemek k. Toz şeker
1-2 tatlı k. Mahlep
1 paket yaş maya
aldığı kadar un

iç harcı:
tuzsuz tereyağı
kakaolu tahin helvası

üzerine: yumurta sarısı

Tahin Helvalı Çörek Tarifi'nin Yapılışı

Hamur malzemeleriyle güzelce bir hamur yoğuralım ve mayalanmaya bırakalım. İç harcı için tahin helvasını bir kaba ufalayalım.
Hamurdan parçalar koparıp merdaneyle biraz açalım. İçine parça parça tereğ koyalım ve ufalanmış tahin helvasından koyup gül böreği gibi rulo yapıp saralım ve birleştirip üzerine biraz merdaneyle bastırıp yassılaştıralım. Tüm hamur bitene kadar işlemi tekrarlayalım. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim ve üzerine yumurta sarısı sürüp fırında üzerleri kızarana dek pişirelim.
Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. merhaba Nazlıcım! Ne güzel tariflerin varmış <3 Bloglovinden takibe aldım artık yazılarını kaçırmam sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim, ne kadar mutlu oldum bilemezsiniz. :)))

    YanıtlaSil