17 Ekim 2014 Cuma

patatesli poğaça yapımı


Patatesli Poğaça Yapımı

1 litre ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
2 çorba kaşığı sirke
1, 5 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı silme toz şeker
1, 5 su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un

içine:
istenildiği kadar haşlanmış patates,
maydanoz, tuz, pulbiber, karabiber

üzerine:
yumurta sarısı

Patatesli Poğaça Yapımı Tarifi'nin Yapılışı

Tüm bu hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edin, 1-2 saat mayalansın. 2 katı hamur olur, kabarınca tamamdır.
Haşlanmış patatesleri ezin, içine maydanozu doğrayın, tuz ve baharatları atıp karıştırın. Mayalanan hamurdan parçalar koparın ve içlerine patatesli harçtan koyup kapatın. tepsiye yağlı kağıt serin. poğaçaları Tepsiye dizin. üzerine yumurta sarısı sürün. Fırında kızarana kadar pişirin. Hamur bitene kadar işlemi tekrarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder