8 Ekim 2014 Çarşamba

vişneli kremalı pasta




Vişneli Kremalı Pasta

Vişneli Kremalı Pasta Tarifi'nin Malzemeleri

  • Keki için:
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım limon suyu
  • 2 paket kabartma tozu
  • Kreması için:
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • Vişne reçeli marmelatı:
  • 1 su bardağı vişne reçeli
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu un

Vişneli Kremalı Pasta Tarifi'nin Yapılışı

Yumurta ve şekeri çırpın. Unu, limon suyunu ve kabartma tozunu ekleyip çırpın. Borcamı yağlayıp karışımı dökün ve fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Vanilin hariç krema malzemelerini tencereye koyup karıştırın. Ocağın altını yakın ve muhallebi kıvamında pişirin. Pişince ocaktan alın ve içine vanilini döküp karıştırın, biraz soğusun.
Vişne marmelatı için gerekli tüm malzemeleri başka bir tencerede karıştırın ve ocağın altını yakıp biraz koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp soğutun.
Keki daha büyük bir servis tabağına çıkarın. Keki sütle biraz ıslatın. Üzerine kremanın tamamını güzelce yayın. En son üzerine vişne marmelatını da dökün. 5 dk sonra dilimleyin ki marmelat içine de geçsin. Buzdolabında soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder