16 Ekim 2014 Perşembe

ev yapımı kıymalı pide



Ev Yapımı Kıymalı Pide

Ev Yapımı Kıymalı Pide Tarifi'nin Malzemeleri

  • Tarif: 1 litre ılık süt, 1 su b. Ilık su, 1 pk. Yaş maya, 2 çorba k. Sirke, 1, 5 çorba k tuz, 1 çorba k. Silme toz şeker, 1, 5 su b. Sıvı yağ, aldigi kadar un.
  • İç harc
  • 1 kilo kiyma, 5-6 soğan, 2 kırmızı kapya biber, 5-6 yesil biber, 1 yemek k. Domates salçasi, 1 yemek k biber salçasi, az miktar sıvı yağ, tuz, karabiber, istenirse az pulbiber.

Ev Yapımı Kıymalı Pide Tarifi'nin Yapılışı

Tüm bu hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edin, 1-2 saat mayalansin, 2 katı hamur olur kabarinca tamamdır. şimdi Tencereye yağı koyun, kiymayi kavurun, sonra doğranmış soğanlari ekleyin kavurun, biberleri de, baharatlari da, salçalarida tuzu daha ekleyin, iyice kavurun. Sogumaya birakin. Mayalanan hamurdan parçalar koparin, merdaneyle biraz açıp koymadan koyun ortasına. Ve kenarlardan kapatin. üzerine yumurta sarisi sürüp yağılı kağıt serili Tepsi ye dizin fırında üzeri kizarana kadar pişirin. Bu ölçüden çok tepsi çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder