19 Ekim 2014 Pazar

mahlepli patatesli poğaça



çayın yanına yakışacak bir tarif. mahlepli patatesli poğaça. afiyet olsun. :)


Mahlepli Patatesli Poğaça
Mahlepli Patatesli Poğaça Tarifi'nin Malzemeleri

Yarım litre süt
1 su b. Yoğurtlu su
1 çay b. Sıvı yağ
2 yumurta
1 çorba k. üzüm sirkesi
2 tatlı k. Tuz
1 tatlı k. Toz şeker
1-2 tatlı k. Mahlep
1 paket yaş maya
aldığı kadar un

iç harcı:
5-6 küçük patates(haşlanmış)
1 büyük soğan
tuz, pulbiber, karabiber, sıvı yağ, 1 tutam maydanoz

üzerine: 2 yumurta sarısı

Mahlepli Patatesli Poğaça Tarifi'nin Yapılışı

Hamur için; sıvı malzemeleri derin bir karıştırma kabına koyalım. Yumurtayı da kıralım, mayayı da, tuzu, şekeri, mahlebi de ekleyelim. Bunları bir karıştıralım. En son üzerine aldığı kadar unu koyup güzelce yoğuralım. üzerini alüminyum folyoyla kaplayıp 30 dk mayalandıralım.
İç harcı için; tavaya az sıvı yağ koyalım. Soğanı ince doğrayalım tavada biraz kavuralım, üzerine haşlanmış patatesleri ince ince doğrayalı ve kavuralım. Tuzunu ve baharatlarını da ekleyelim. 1-2 dk daha kavurup ocaktan alalım ve içine maydanoz kıyalım karıştırıp kenara soğumaya bırakalım.
Mayalanan hamurdan parçalar koparıp elimizle açalım içine patatesli harçtan koyup kapatalım. Tüm hamur bitene kadar işleme devam edelim. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. üzerlerine yumurta sarısı sürüp fırında üzerleri kızarana dek pişirelim.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder