8 Ekim 2014 Çarşamba

kıymalı tepsi böreği




Kıymalı Tepsi Böreği

Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 paket baklavalık böreklik yufka
  • aralarına: tereyağ
  • iç harcı: 200 gr. Kıyma
  • 2 soğan, sıvı yağ, tuz, pulbiber, 1 er yemek k. Domates ve biber salçası, 2 domates, 1 su b. Sıcak su, bir tutam maydanoz

Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi'nin Yapılışı

Tavaya sıvı yağ koyup kızdırın soğanları ince doğrayıp biraz kavurun. Ardından kıymayı, küp doğranmış domatesleri, salçaları ilave edin. Kavurun. Sıcak suyu ve baharatları tuzu koyup suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alınca içine maydanoz kıyın ve karıştırın.
Yufkanın birini tezgaha koyun üzerine eritilmiş tereyağı sürüp ikinci katı koyun. Kıymalı harçtan koyup az katlayın sonra oklavayı yufkanın üüstüne koyup beraber sarın. Ama çok sıkı yapmayın ki oklava kolay çıksın. Oklavayı çıkarınca gül böreği gibi yapıp yağlanmış tepsinin ortasına koyun.
Yufkalar bitene dek işlemi tekrarlayın tepsinin etrafını doldurana kadar sarın. En son üzerine de tereyağı sürüp fırında kızarana kadar pişirn.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder