17 Ekim 2014 Cuma

tereyağlı poğaça


Tereyağlı Poğaça
Tereyağlı Poğaça Tarifi'nin Malzemeleri

1 litre ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
2 çorba kaşığı sirke
1, 5 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı silme toz şeker
1, 5 su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un

içine: tuzlu tereyağı

üzerine: yumurta sarısı

Tereyağlı Poğaça Tarifi'nin Yapılışı

Tüm bu hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edin, 1-2 saat mayalansın. 2 katı hamur olur, kabarınca tamamdır.
Mayalanan hamurdan parçalar koparın ve elinizle açın ve içine bir parça tereyağı koyup kapatın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Tepsiye dizin. üzerine yumurta sarısı sürün. Fırında kızarana kadar pişirin. Hamur bitene kadar işlemi tekrarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder