3 Mayıs 2015 Pazar

biberli salçalı bulgur pilavı


şöyle taze taze yapılmış bir pilav yanında ayran ya da yoğurt ile.. mis mis. afyet olsun. :)


Biberli Salçalı Bulgur Pilavı
Biberli Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi'nin Malzemeleri

2 su b. Pilavlık bulgur
3 adet çarliston biber
1 kuru soğan
2 yemek k. Tereyağ
yarım su b. Sıvı yağ
tuz( az koyun çünkü tavuk suyu tabletinde de tuz var. )
pulbiber
2 yemek k. Domates salçası
üzerini geçecek kadar sıcak su
2 adet tavuk suyu tableti

Biberli Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi'nin Yapılışı

Yağları pilav tenceresine koyup içine doğranmış soğanları ekleyip kavurun. Daha sonra biberleri de ekleyin. Salçayı da ekleyip biraz daha pişirin. üzerine bulguru koyup biraz karıştırın ve azıcık kavurun. En son sıcak suyunu ekleyip karıştırın ve tavuk bulyonlarını da ekleyip iyice karıştırın. Tavuk bulyonları iyice ezin topaklanmasın. Az tuz ve pulbiber vs. Baharatlarını da ekleyip karıştırın ve kaynamaya bırakın.
Kaynayınca kısık ateşte demlenmeye bırakın.
Pilavın diriliğini kontrol edin ve altını kapatın.
üzerine bir kağıt halu koyup kapağını kapatın demlensin.
Daha sonra servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder