5 Mayıs 2015 Salı

şekerpare







kendisi küçük lezzeti büyük: şekerpare :)

Şekerpare
Şekerpare Tarifi'nin Malzemeleri

4 yumurta
1 pk. Pudra şekeri
1 kg un
2 pk. Kabartma tozu
500 gr. Tereyağı

üzerine: yer fıstığı

şerbeti:
10 bardak su
1, 5-2 kg şeker
yarım limon suyu

Şekerpare Tarifi'nin Yapılışı

Unu yoğurma kabına alıp ortasını açın ve ortasına yumurtaları kırın. Tereyağını da koyun. Kenarlarına pudra şekerini ve kabartma tozunu döküp yoğurmaya başlayın. Biraz yumuşak bir hamur olacak. çok sert olmayacak.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin üzerlerine birer adet tuzsuz yer fıstığı bastırın.
Fırında kontrol ederek üzerleri kızarana dek pişirin.
şerbeti için şekeri, limon suyunu ve suyu beraber kaynatın.
Tatlı fırından çıkınca şerbet sıcakken tatlı da sıcakken dökün.
şerbeti çekince servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder