26 Mayıs 2015 Salı
peynirli tereyağlı poğaça
Peynirli Tereyağlı Poğaça
Peynirli Tereyağlı Poğaça Tarifi'nin Malzemeleri
2 kg un( yapacağınız poğaça sayısına göre azaltabilirsiniz. )
1 küçük kahve fincanı toz şeker
3 pk. Kabartma tozu
yarım çay b. Sirke
250 gr. Tereyağı(tuzsuz)
1 çay b. Sıvı yağ
1 kg süt
4 yumurta akı
1 yemek k. Dolusu tuz
içi harcı:
beyaz peynir
üzerine:
yumurta sarısı
çörekotu
Peynirli Tereyağlı Poğaça Tarifi'nin Yapılışı
Unu derince bir kabın içine alın ortasını açıp ortasına diğer tüm malzemeleri koyup yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edin hamuru 30 dk dinlendirin.
Hamurdan parçalar koparıp içine peynirli harçtan koyup kapatın ve tüm hamur bitene dek işlemi tekrarlayın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder