25 Mayıs 2015 Pazartesi

zeytinyağlı bakla yemeği



Zeytinyağlı Bakla Yemeği
Zeytinyağlı Bakla Yemeği Tarifi'nin Malzemeleri

1 kg bakla
1 limonun suyu
3 soğan
1 dal taze sarımsak
8 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1. 5 su bardağı sıcak su
5-6 dal dereotu
Tuz

üzerine servis için: yoğurt

Zeytinyağlı Bakla Yemeği Tarifi'nin Yapılışı

Baklaları yıkayıp ayıklayalım.
Kararmaması için yarım limon suyu ilave edilmiş suda bekletelim.

Soğan ve taze sarımsağı temizleyip ince ince doğrayalım.
Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirelim.

Unu ilave edip kavuralım. Baklayı süzüp ekleyelim.
Taze sarımsağı ilave edip karıştıralım.

Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 5 dakika pişirelim.
Tozşeker, tuz, sıcak su ve kalan yarım limonun suyunu ilave edip baklalar yumuşayana kadar pişirelim.

Dereotunu temizleyip kıyalım.
Baklanın üzerine serpiştirip tencerenin kapağı kapalı olarak soğumaya bırakalım.

üzerine yoğurt koyup servis yapalım.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder