2 Mayıs 2015 Cumartesi

patatesli gözleme











ister haftasonu kahvaltısına ister beş çayına. canınız ne zaman isterse. bu tarif şahane. :)

Patatesli Gözleme
Patatesli Gözleme Tarifi'nin Malzemeleri

2 su b. Süt
1 tatlı k. Karbonat
1 tatlı k. Tuz
aldığı kadar un(çok sert olmasın. )

iç harcı:
2 patates(rendelenmiş)
tuz, pulbiber, karabiber
sıvı yağ

üzerine: tereyağı

Patatesli Gözleme Tarifi'nin Yapılışı

Hamur malzemeleri ile güzelce bir hamur yoğurun. Patatesleri rendeleyip tavada az sıvı yağ ile biraz pişirin. Tuzunu ve baharatlarını ekleyip ocaktan alın.
Hamurdan parçalar koparıp üzerine un atıp merdaneyle tezgahta tabak büyüklüğünde açın. İçine patatesli harçtan koyup kapatın. ısınmış tavada arkalı önlü pişirin. Piştikten sonra üzerine tereyağı sürüp domates, salatalık, maydanoz vs. İle servis edebilirsiniz. Hamur bitene dek işlemi tekrarlayın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder