11 Mayıs 2015 Pazartesi

revani tarifi



Revani Tarifi
Revani Tarifi'nin Malzemeleri

5 yumurta
1 su bardağından 1 parmak az şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
3 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1, 5 su bardağı irmik
2 su bardağı un
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu

Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Revani Tarifi'nin Yapılışı

Şerbeti için tencereye şekeri suyu ve limon suyunu koyup kaynatalım biraz koyulaşınca ocağın altını kısıp 20 dakika daha tutalım ocakta. Sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

Karıştırma kabına yumurtaları kırıp şekerle biraz çırpalım. Üzerine sıvı yağı, yoğurdu, kabartma tozunu, vanilyayı, limon kabuğu rendesini ve irmiği koyup karıştıralım.

En son unu da koyup iyice karıştıralım. Yağlanmış fırın tepsisine karışımı döküp ve tepsiyi bir iki kez tezgaha vuralım, üzeri de düzelmiş olur. Fırında üzeri kızarana dek pişirelim.

Fırından çıkınca revani sıcakken(hafif ılısın çok soğumasın) soğumuş şerbeti üzerine döküp ve çekmesini bekleyelim.

Daha sonra dilimleyerek servis edelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder