25 Mayıs 2015 Pazartesi
zeytinyağlı enginar yemeği
hem hafif hem lezzetli. :)
Zeytinyağlı Enginar Yemeği
Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tarifi'nin Malzemeleri
5 adet enginar
3 soğan
2 su bardağı garnitür
2 kesme şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 demet dereotu
1 kaşık un
1 limonun suyu
tuz
Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tarifi'nin Yapılışı
Enginarları temizleyip, limonla ovun ve limonlu, unlu suda bekletin.
Halka şeklinde doğradığınız soğanı ve yağı bir tencereye alın. Soğan pembeleşinceye kadar kavurun.
Üzerine garnitürü ilave edin. Bu malzemenin üzerine enginarları dizin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
Tuz ve şekeri ilave ederek kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Soğuyunca enginarları servis tabağına alın. Alttaki garnitürleri enginarların içlerine doldurun.
Kıydığınız dereotuyla süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder