25 Mayıs 2015 Pazartesi

zeytinyağlı enginar yemeği





hem hafif hem lezzetli. :)

Zeytinyağlı Enginar Yemeği
Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tarifi'nin Malzemeleri

5 adet enginar
3 soğan
2 su bardağı garnitür
2 kesme şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 demet dereotu
1 kaşık un
1 limonun suyu
tuz

Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tarifi'nin Yapılışı

Enginarları temizleyip, limonla ovun ve limonlu, unlu suda bekletin.
Halka şeklinde doğradığınız soğanı ve yağı bir tencereye alın. Soğan pembeleşinceye kadar kavurun.

Üzerine garnitürü ilave edin. Bu malzemenin üzerine enginarları dizin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Tuz ve şekeri ilave ederek kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Soğuyunca enginarları servis tabağına alın. Alttaki garnitürleri enginarların içlerine doldurun.

Kıydığınız dereotuyla süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder