25 Mayıs 2015 Pazartesi

karışık turşu kavurması



Karışık Turşu Kavurması
Karışık Turşu Kavurması Tarifi'nin Malzemeleri

1 kg karışık turşu(salatalık, lahana, domates, biber vs. )(istenildiği kadar miktar belirlenebilir. )
1 büyük kuru soğan
1 yemek k. Domates salçası
1 yemek k. Biber salçası
yarım su b. Sıvı yağ
yarım su b. Su
2 domates(doğranmış)
tuz(çok koymayın. )
pulbiber, karabiber vs.

Karışık Turşu Kavurması Tarifi'nin Yapılışı

Turşuları doğrayıp tuzunun çıkması için suda bekletip suyundan süzün.
Soğanı ve domatesleri doğrayıp bir tavaya alın içine yağı koyup biraz kavurun salçayı ve suyu da ekleyin. Kavurun. En son turşuları ekleyip yumuşayana dek kavurun. Tuzunu ve baharatlarını da ekleyip karıştırın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder