17 Mayıs 2015 Pazar

Orman Meyveli Cheesecake(pişmeyen Cheesecake)









ister doğum günlerine ister sevdiklerinizi sevindirmek için herhangi bir güne çok pratik ve lezzetli bir cheesecake tarifi: Orman Meyveli Cheesecake(pişmeyen Cheesecake)

Orman Meyveli Cheesecake(pişmeyen Cheesecake)
Orman Meyveli Cheesecake(pişmeyen Cheesecake) Tarifi'nin Malzemeleri

1 büyük kase dolusu evde kalmış yaptığınız kurabiye ya da 2 paket burçak bisküvi
2 çorba k. Margarin ya da tereyağı(eritilmiş)
yarım su b. Süt
3 yemek k. çırpılmış krem şanti

kreması için:
2 pk. Krem şanti
1, 5 su b. Soğuk süt
100 gr. Labne peyniri
1 pk. Toz tart jölesi
yarım çay b. Sıcak su
yarım çay b. Soğuk su

üzerine:
hazır orman meyveli sos karışımı(toz halinde)

Orman Meyveli Cheesecake(pişmeyen Cheesecake) Tarifi'nin Yapılışı

Kurabiyeleri ya da bisküvileri rondodan geçirin ya da elinizle ufalayın. Eritilmiş tereyağı, süt ve çırpılmış kremşantiyi ekleyip karıştırın kurabiyeler biraz ıslanıp yumuşasın.
Daha sonra yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kek kalıbına karışımı yayın ve bastırın buzdolabına kaldırın. Derin dondurucuya değil.
Kreması için kremşantiyi sütle iyice çırpın. İçine labne peynirini de ekleyip tekrar çırpın.
öte yandan bir kasede toz tart jölesini sıcak su ile iyice ezip karıştırın, soğuk suyu da ekleyip karıştırın ve bu karışımı kremşanti karışımının içine ekleyip karıştırın.
Kremşanti karışımını buzdolabından çıkarttığınız kek kalıbının üzerine dökün ve buzdolabında 2 saat soğutun.
Hazır meyve sosunu üzerindeki tarife göre pişirip karıştırarak soğutun. Buzdolabındaki cheesecake kin üzerine kaşıkla dikkatlice dökün her tarafına yayılsın. Buzdolabında en az 3-4 saat bekletip kelepçeli kalıbın kelepçesini çıkarıp, dilimleyerek servis edin. ( 1 gece beklerse daha da güzel olur. )
afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder