1 Mayıs 2015 Cuma

muzlu hafif tatlı



hafif mi hafif: muzlu hafif tatlı :)

Muzlu Hafif Tatlı
Muzlu Hafif Tatlı Tarifi'nin Malzemeleri

1 lt süt
125 gr tereyağı
1 su bardağından bir parmak az un
9 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
3 adet muz

Muzlu Hafif Tatlı Tarifi'nin Yapılışı

Tencerede tereyağını eritin.

Üzerine unu ekleyip biraz kavurun.

Daha sonra yavaş yavaş sütü, şekeri ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.

Piştikten sonra ocaktan alıp içerisine 1 paket vanilyayı koyup karıştırın.

İşlem bittikten sonra muhallebiyi soğumaya bırakın.

Muzları dilimleyin.

Kup bardaklarına muzların yarısını paylaştırın.

Üzerine düzgün bir biçimde muhallebiyi dökün.

En son işlem olarak kalan muz dilimlerini koyup süsleyin.

Buzdolabında soğuduktan sonra servis edin.

Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder