26 Mayıs 2015 Salı

turşu kavurmalı poğaçalar



Turşu Kavurmalı Poğaçalar
Turşu Kavurmalı Poğaçalar Tarifi'nin Malzemeleri

2 kg un( yapacağınız poğaça sayısına göre azaltabilirsiniz. )
1 küçük kahve fincanı toz şeker
3 pk. Kabartma tozu
yarım çay b. Sirke
250 gr. Tereyağı(tuzsuz)
1 çay b. Sıvı yağ
1 kg süt
4 yumurta akı
1 yemek k. Dolusu tuz

içi harcı:turşu kavurması( tarifi profilimde mevcut. )

üzerine:
yumurta sarısı
çörekotu

Turşu Kavurmalı Poğaçalar Tarifi'nin Yapılışı

Unu derince bir kabın içine alın ortasını açıp ortasına diğer tüm malzemeleri koyup yoğurun.

Yumuşak bir hamur elde edin hamuru 30 dk dinlendirin.

Hamurdan parçalar koparıp içine turşu kavurmasından kaşıkla koyup kapatın ve tüm hamur bitene dek işlemi tekrarlayın.

Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder