30 Nisan 2015 Perşembe

ıslak kek yapımı






çayın yanına çok yakışacak bir tarif. :)

Islak Kek Yapımı
Islak Kek Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri

4 yumurta
1, 5 su b. şeker
1 su b. Süt
3 yemek k. Kakao
yarım su b. Sıvı yağ
3 pk. Kabartma tozu
2 pk. Vanilin
2 su b. Un(kıvamı çok yoğun olmayacak)

sosu için:
2 su b. Süt
2 yemek k. Kako
yarım su b. şeker
2 çorba k. Sıvı yağ

Islak Kek Yapımı Tarifi'nin Yapılışı

Yumurtalarla şekeri mikserle çırpın. Daha sonra sıvıları ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozu ve vanilini de eleyerek ekleyin ve tekrar çırpıp yağlanmış fırın tepsisine karışımı dökün. Kürdanla kontrol ederek içini çekene dek pişirin. Sosu için hepsini bir kasede karıştırın.
Piştikten sonra kürdanla üzerine delikler açın. 5 dk kekin ilk sıcaklığı çıksın.
Daha sonra sosu kepçeyle üzerine biraz gezdirin. Keki dilimleyip kalan sosu da her tarafına dökün. Buzdolabında 1 saat sosunun çekmesi için bekletip daha sonra servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder