13 Ocak 2016 Çarşamba

Bal Kabağı Tatlısı


Kış aylarının en güzel tatlılarından biri. :)

Bal Kabağı Tatlısı

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi'nin Malzemeleri

1 kg bal kabağı
2, 5 su b. şeker
çok az su

üzerine:
ceviz parçaları

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi'nin Yapılışı

Temizlenmiş bal kabağını istediğiniz kalınlıkta doğrayıp yıkayın ve süzün.
Tencerenin dibine çok az miktarda su koyun.
Süzdüğünüz kabakları tencereye dizin.
Üzerine toz şekeri döküp ocağın altını açın.
Kabaklar yumuşayana, tencerede bir miktar şekerli şerbeti kalana dek pişirin.
Servis tabağına aldığınız kabak tatlısının üzerine ceviz parçaları serperek servis edin.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder