13 Ocak 2016 Çarşamba
Bal Kabağı Tatlısı
Kış aylarının en güzel tatlılarından biri. :)
Bal Kabağı Tatlısı
Bal Kabağı Tatlısı Tarifi'nin Malzemeleri
1 kg bal kabağı
2, 5 su b. şeker
çok az su
üzerine:
ceviz parçaları
Bal Kabağı Tatlısı Tarifi'nin Yapılışı
Temizlenmiş bal kabağını istediğiniz kalınlıkta doğrayıp yıkayın ve süzün.
Tencerenin dibine çok az miktarda su koyun.
Süzdüğünüz kabakları tencereye dizin.
Üzerine toz şekeri döküp ocağın altını açın.
Kabaklar yumuşayana, tencerede bir miktar şekerli şerbeti kalana dek pişirin.
Servis tabağına aldığınız kabak tatlısının üzerine ceviz parçaları serperek servis edin.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder