22 Ocak 2016 Cuma

Vişneli Turta/tart




Siz de benim gibi vişne severseniz bu tarif tam size göre. :)


Vişneli Turta/tart

Vişneli Turta/tart Tarifi'nin Malzemeleri


6 su b. Un
250 gr. Tereyağı
(tuzsuz/oda ısısında ısıtılmış)
4 yumurta
2, 5 su b. Toz şeker
2 yemek k. Sirke
1 pk. Kabartma tozu
1 çay k. Karbonat
2 pk. Vanilin

içine:

ev yapımı vişne reçeli (hazır da olabilir. )
tarçın

üzerine:

pudra şekeri





Vişneli Turta/tart Tarifi'nin Yapılışı

Yumurtaları karıştırma kabına kırın. Şekeri, sirkeyi ve tereyağını koyup elinizle yoğurun. Diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru ikiye bölün. Orta boy davul fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın. Hamurun yarısını tepsiye koyup elinizle güzelce tepsiyi kaplayacak şekilde yayın. Hamurun Kenarlarını hafif yüksek yapın ki pişerken reçelin suyu tepsiye akmasın. Bıçakla üzerine delikler yapın.Üzerine vişne reçelinin suyundan çok olmayacak şekilde dökün ve tarçın serpin.


Diğer hamur parçasının tezgahta açın ve şeritler kesip turtanın üzerini kafes olacak şekilde kapatın. Artan hamurunuz olursa onu da şeker hamuru kesici kalıplarla şekiller yapıp turtanın üzerine koyun. Fırında altını kontrol ederek üzeri hafif pembeleşene dek pişirin. Oda ısısına gelince pudra şekeri serperek dilimleyip servis edebilirsiniz.



AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder