22 Ocak 2016 Cuma

Tiramisu Pasta (peynirsiz)



Tiramisuyu kim sevmez ki değil mi? Pandispanyasını ve kremasını da kendiniz yapacağınız peynirsiz bir tiramisu tarifi. Afiyet olsun. :)


Tiramisu Pasta (peynirsiz)

Tiramisu Pasta (peynirsiz) Tarifi'nin Malzemeleri

Pandispanyası için:

5 yumurta
1 tutam tuz
2, 5 çay b. Dolu dolu şeker(230 gr. )
3 çay b. Tepeleme un(165 gr. )
2 yemek k. Kaynar su
2 pkt. Kabartma tozu


kreması:

750 lt. Süt
1, 5 çay b. şeker
1, 5 çay b. Un
1 pk. şekerli vanilin
1 çay k. Tereyağı(tuzsuz)
1 pk. Krem şanti(toz halinde)





pandispanyayı ıslatmak için:
1 küçük pk. (tek fincanlık) nescafe
2 tatlı k. şeker
5-6 yemek k. Sıcak su

üzerine:

kakao
damla çikolata

Tiramisu Pasta (peynirsiz) Tarifi'nin Yapılışı

Yumurtaların sarıları ile beyazlarını ayrı kaplara alın.
Beyazları bir tutam tuzla beyaz köpük olana dek mikserle çırpın.
Sarıları şekerle mikser yardımıyla iyice çırpın.
Beyazları sarılara ilave edip spatula ya da tahta kaşıkla alttan üste doğru yavaşça karıştırın.
Un ve kabartma tozunu da eleyip ilave edin ve alttan üste doğru malzemeleri birbirine yedirin.
Yuvarlak fırın tepsisini tuzsuz tereyağı ile yağlayıp hafif unlayın ve unun fazlasını silkeleyin.


Pandispanya karışımını tepsiye boşaltıp düzeltin ve tepsiyi bir iki kez tezgaha vurun. Fırında altını kontrol ederek pişirin. Kürdan testiyle içinin pişip pişmediğini kontrol edip fırından çıkarın. Pandispanya soğuyunca tepsiden çıkarın ve ikiye bölün.
Birinci katını pasta tabağınıza alıp kahveli şekerli suyla biraz ıslatın.
Kreması için tereyağı, toz krem şanti ve vanilin hariç tüm malzemeleri tencereye alıp karıştırın. Ocakta karıştırarak pişirin. Muhalebi kıvamına gelince ocaktan alın içine tereyağı, toz krem şanti ve vanilini ilave edip mikserle çırpın, biraz soğutun.


Pasta kekininzin üzerine kremanızın yarısını dökün ve yayın. İkinci pasta katını üzerine kapatın.
Kalan kremayı pastanın üzerine yayın. Kakaoyu üzerine eleyin ve damla çikolatayı serpiştirin.
Buzdolabında bİr gece dinlendirip servis edin.








AFİYET OLSUN.  :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder