17 Ocak 2016 Pazar

Düğülcük Yemeği


kış aylarında çok güzel bir yemek. :)

aslında salça koyarak yapardım ama bu sefer koymadım. salça koyunca rengi daha kırmızı olur.

Düğülcük Yemeği

Düğülcük Yemeği Tarifi'nin Malzemeleri

1 çay bardağı ince bulgur
1 orta boy kuru soğan
1 orta boy patates
yarım kavanoz evde yapılmış konserve domates
(aslında domates salçası ve biber salçası koyarsanız rengi kırmızı olur. Ben bu sefer böyle yaptım. )
2 yemek kaşığı tereyağı
Kuru nane
Maydanoz
Çok az kimyon
1 lt. Tavuk suyu (et suyu da olabilir. )

Düğülcük Yemeği Tarifi'nin Yapılışı

Küçük küçük doğranmış soğanları tereyağıyla hafif kavruluralım.
Domates konservesini ekleyip biraz daha kavruluralım.
1 lt. Sıcak tavuk suyu dökelim.
Küçük küp şeklinde doğranmış patatesler, bulgur, tuz ve kimyon ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırılıralım.
Kaynadıktan sonra patatesler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim.
Piştikten sonra nane ve doğranmış maydanoz ekleyip ocak kapatalım.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder